Esittely: Atari Lynx


CPU

Mikey & Suzy (16 MHz)

Apuprosessorit

MOS 65C02 (4 MHz), matematiikkaprosessori

Muisti

64 kt

Liitännät

kuuloke, COMLynx, verkkovirta

Näppäimistö
 (erikoisnäppäimet)

-, (backlight, option 1, option 2, restart, flip)

Massamuisti

ROM kortti

Käyttöjärjestelmä

?

Grafiikka (väriä
 yhtäaikaa ruudulla)

4096 väriä, 106x102 LCD (16)

Ääni

4 kanavaa mono

Hinta

1990
1.690 mk

284e

Atarin ensimmäinen "taskukonsoli". Edelleen yksi kehittyneimmistä kannettavista pelikonsoleista. 3.5" taustavalaistu LCD-näyttö. Rautatasolla hoituu mm. ruudun vieritys ja spritejen zoomaus.

Ruudun voi kääntää nappia painamalla ympäri mikäli haluaa vaihtaa ohjainpadin ja tulitusnäppäinten paikkaa. Kahdeksan Lynxiä voidaan kytkeä yhteen.

Alkuperäisten suunitelmien mukaan kone piti julkaista Epyxin (tunnetaan mm. loistavista California Games, Winter ja Summer Games ym. peleistään) toimesta ja laitetta kehittivät samat henkilöt kuin Amigaa. Tästä syystä esimerkiksi ohjelmistokehittely tehtiin suoraan Amigalla.

Kahdeksan Lynxiä voidaan kytkeä yhteen. COMLynx kaapelilla. Tämän lisäksi Lynx voidaan kytkeä myös Jaguariin. Softaa kahden laitteen toisiinsa kytkemiseen ei ole kuitenkaan tavattu. Lynx toimii kuudella sormiparistolla tai verkkovirralla.

Lynxin toinen sukupolvi on matkassa kulkevan konsolin parannettu malli. Edelliseen verraten koko on pienentynyt, paristojen kestoikä huomattavasti pidempi ja pelikortti laitetaan koneen päällä olevaan moduulipaikkaan. Lisäksi ruudun taustavalon saa pois päältä pattereita syömästä esim. tauon ajaksi.

Viimeiset Lynxit valmistettiin vuonna 1995. Lynxejä myytiin kaikkiaan reilut miljoona kappaletta.

Lynxin ensimmäinen ja jälkimmäinen versio. Kosmeettisia muutoksia lukuunottamatta koneissa ei teknisesti juuri eroa ole. Ainakin Gauntlet III tukee pelaamista myös pystyruudulla.

Kaikki liitännät löytyvät koneen ylä- tai alaosasta.

© Marko Latvanen / Olipa kerran Atari... 2006